Vær Kræsen med dit Udstyr til Friluftsliv

Der er ikke noget mere befriende, end at komme ud og dyrke noget friluftsliv, når arbejdsugen er overstået. Jeg elsker mit job, men jeg må erkende, at det bliver en anelse trættende sådan at sidde foran en computer dagen lang. Jeg arbejder inde i det centrale København, og det betyder at jeg konstant er omgivet af larm og dårlig luft. Det er noget der suger alt energien ud af mig, og jeg føler mig mere og mere sløv, efterhånden som ugen skrider frem.

Men det er okay: for når det bliver fredag, så er jeg en fri mand! Så snart jeg kommer hjem tager jeg min taske på, og drager afsted mod skoven. På vej derud kan jeg allerede mærke, hvordan jeg bliver glad indeni. Jeg kan mærke helt instinktivt, at jeg er en del af naturen, og at det ikke er sundt for mig, at være væk fra den for længe. Jeg forstår virkeligt ikke hvordan mine kolleger kan bruge deres weekender på, at falde sammen i sofaen mens de stirrer ind i en fjernsynsskærm. Jeg har fået nok af skærme, når jeg har brugt hele ugen på at sidde foran dem og arbejde. Den eneste måde jeg kan forny min energi på, er ved at komme i tæt kontakt med moder natur.

Jeg tror at rigtigt mange problemre kunne løses, hvis flere mennesker begav sig ud i den friske luft, når de havde muligheden. Jeg er den eneste der møder op på mit job mandag morgen, med et stort smil på læberne, og et kæmpe energi-overskud. Jeg føler mig helt og aldeles overbevist om, at det skyldes, at min weekend er blevet brugt blandt træer og fuglesang. Hvis jeg en weekend ikke er kommet afsted, så ligner jeg alle de andre på arbejdet. Jeg er ikke blevet ladet op i weekenden, og føler mig i stedet træt og ugidelig.

Hvis du ikke er specielt bekendt med friluftsliv, så kan det godt virke lidt svært at komme i gang. Jeg vil dog råde dig til, at give det et forsøg. Beslut dig for, at du vil tage ud i naturen næste weekend. Det behøver ikke at være en lang gåtur overhovedet: det vigtigste er, at du kommer til at være omgivet af naturen i et par timer. Du vil hurtigt opdage hvor fantastisk det er.

Når du så er blevet bidt af naturen, så kan det godt betale sig, at investere i lidt udstyr til friluftsliv. Her bør du være virkeligt kræsen. Køb kun meget lidt udstyr, men køb noget af ordentlig kvalitet. En god Fjallraven rygsæk er det bedste sted at starte. Fjallraven ved virkeligt hvad de laver, når det kommer til frilufts-udstyr, så det er et køb du vil blive rigtigt glad for.