Pas godt på knæene, når du arbejder

0
18

En håndværker bruger sine knæ ekstremt meget. Mange gange om dagen må man ned på knæ, hvad enten man er murer, tømrer eller gartner. Ofte på stenet underlag eller kold og fugtig jord. Det slider, og det er de fleste, der arbejder i byggebranchen og gartnerfaget, klar over. Knæene er vigtige, selvom de ikke som sådan udfører et stykke reelt arbejde. Det er knæene, der holder hele vægten, når der arbejdes i jordhøjde.

Med opfindelsen af knæpuder er der taget et stort skridt for at aflaste de hårdt prøvede knæ. Behovet for støtte har været kendt i århundreder. I vores moderne tidsalder har vi knæpuder, som er forfinet og forbedret og har gennemgået en udvikling, som gør, at de er langt mere effektive end for blot 50 år siden. Moderne knæpuder er resultat af en udvikling, hvor alle aspekter af brugen af knæet er inddraget og gennemprøvet, således at de knæpuder, man kan få i dag, er uhyre effektive.

Det beskyttede knæ

Fodboldspillere er ikke de eneste, der kender til skader på knæene. Håndværkere og arbejdsmænd kender disse skader mindst lige så godt. Den gode nyhed er, at man med de moderne knæpuder faktisk effektivt kan forebygge skader i denne erhvervsgruppe. Nedslidning er et ord, vi alle kender betydningen af, og for ældre mennesker hos det arbejdende folk er det en fysisk realitet.

For dem er den seneste udvikling af effektive knæpuder en velsignelse, som aflaster deres knæ dagligt. Nedslidning er måske den mest frygtede lidelse hos håndværkere og andre, der bestrider et job, hvor fysisk formåen er en nødvendighed. Derfor bør vi gøre alt, hvad vi kan for at forebygge nedslidning, så folk kan blive i deres jobs, til pensionsalderen kalder.

Den daglige beskyttelse

Udover at aflaste vægten på knæene har knæpuder også en varmende og isolerende funktion. For kulde og fugt er også en faktor, der kan sætte skub i nedslidningsprocessen. Her er knæpuder en afgørende beskytter for den, som arbejder på knæene dagligt. Det er vigtigt at bruge dem. Der kan komme en dag, hvor man ærgrer sig, hvis man ikke gør.