Kan en Sporty Bil også Være Fornuftig?

En af de store udfordringer når man overvejer, hvilken bil man skal anskaffe sig, er det enorme udvalg af muligheder. Det er altid dejligt at have nogle biler at vælge imellem, men markedet er i dag så stort, at det er ganske uoverskueligt. Med så mange forskellige biler at vælge imellem er det ikke praktisk muligt, at skulle sammenligne dem alle. Vi er altså nødt til at tage nogle mentale genveje.

Mentale genveje er altså en nødvendighed: men det betyder ikke, at vi ikke bør forholde os kritisk til dem. Nogle af de udbredte mentale genveje, til at vælge bil, er nemlig ikke særligt gode. Nogle gange er de baseret på misforståelser, og andre gange er de bare forældede. Et godt eksempel på en forældet mental genvej til biler er, at der er et hårdt skel imellem sporty biler og fornuftige biler.

Idéen lyder ellers meget realistisk på overfladen. Mange mennesker har haft drømmen om, at eje en super lækkert sportsvogn, der bare kan drøne derud af. Den slags biler er altid utroligt lækre at se på, og det giver en helt særlig følelse indeni, at tæmme en bil med så mange kræfter. Samtidig har man dog en intuitiv fornemmelse af, at sådan en sporty bil ikke er særlig fornuftig. Sportsvogne har typisk en meget høj pris, og der er derfor typisk tale om et luksus-produkt. Det er de rige mennesker, der har flere penge, end de ved hvad de skal gøre med, der kører rundt i de luksuriøse sportsvogne. De fleste tænker også på sportsvogne som benzinslugere, og altså som biller der hverken er gode for økonomien eller miljøet.

De tanker om sporty biler har måske nok været rigtige engang. Det er derfor blevet en udbredt mental genvej, at undgå de sporty biler, hvis man ikke er rig. Det er selvfølgeligt synd, da de fleste ville elske at køre rundt i en lækker og sporty bil. Men fornuften bør selvfølgeligt sejre, og hvis sporty biler ikke kan være fornuftige, så er det bedre at ignorere dem.

Men det er der hele problematikken ligger. Den mentale genvej holder ikke, da der er sket en enorm udvikling, når det kommer til sporty biler. Bare kig på den flotte Ford kuga, der har et ekstremt lækkert og sporty design. Her er tale om en bil, der virkeligt prikker til drengedrømmen om, at køre rundt i en sportsvogn. Den er dog samtidig en ekstremt fornuftig bil: den er uhyre brændstofeffektiv, og kan køre på både strøm og benzin. Du får altså alle fordelene ved en lækker og sporty bil, uden at du behøver at være rig, og uden at du belaster miljøet. Nu om dage kan sporty biler altså sagtens være fornuftige biler, og du bør derfor ikke snyde dig selv!