Danske Tøjbutikker Halter Bagefter med Plus Size

Her i Danmark er vi så stolte af, at vi går op i ligestilling. Vi har en lang historie for at stille os op, og kæmpe imod uretfærdighed. Her i Danmark er alle lige, og det er noget vi er rigtigt stolte af at kunne sige. Vi skal dog huske på, at vi her fokuserer på de kampe, vi har vundet. Den eneste grund til, at vi kan bryste os med en historie, hvor der kæmpes for retfærdighed, er fordi der har været uretfærdighed til stede. Hvis mænd og kvinder altid havde været lige, så ville der ikke være noget der hed feminister, og ingen ville have brændt deres brystholdere af. Ligestilling er altså noget der kræver, at vi ser uligheden, og kæmper for at rette op på den.

Vi kan altså ikke bare klappe os selv på skuldrene, og sige at vi er et land, hvor alle er lige. Hvis vi gør det, så lukker vi øjnene for den uretfærdighed der omgiver os. Hvis alt er godt, så er der ikke nogen grund til at kæmpe. Men hvis ingen kæmper, så bliver der ikke lavet om på noget ? og så gror uligheden. Hold derfor altid øjne og øre åbne for uretfærdighed. Det er den eneste måde, vi kan gøre vores land bedre på. Et samfund der altid forsøger at forbedre sig selv, er virkeligt noget, man kan være stolt af.

Hvor kan vi se ulighed og mangel på retfærdighed i dag? Der er mange forskellige steder. Et sted der dog ligger mig meget nært, er forskelsbehandlingen i forhold til plus size kvinder. Vi snakker om, at alle skal behandles på samme måde, uanset hvem de er, og hvordan de ser ud. Alligevel er det tydeligt, at store kvinder ikke bliver betragtet på samme måde, som de tynde kvinder. Eller som de store mænd for den sags skyld. Det er de færreste der kigger skævt til en mand, der vejer mere end gennemsnittet. En stor kvinde er derimod noget, der vækker opsigt og nogle gange foragt. Hvor er det fair i det?

Men jeg kunne egentligt være ligeglad med, hvad andre mennesker tænker om min krop. Det er deres eget problem, hvis de dømmer mig på den måde. Mit problem er derimod, at tøjbutikkerne halter bagefter med tøj til plus size kvinder. Der er mange af os her i Danmark, og vi vil hjertens gerne købe flot og lækkert tøj. Men de almindelige tøjbutikker ser ikke ud til, at ville have vores penge.

Jeg er derfor utroligt glad for, at der er butikker der specialiserer sig i tøj til store kvinder. Før det var tilfældet, var det umuligt at klæde sig flot på. Men nu hvor der findes moderigtigt tøj til kvinder i alle størrelser, var det så ikke en idé, at få det ind i de almindelige butikker?